Gå til forsiden...

 
    Om Knud Hansen                              Citater

Retur


 

Knud Hansen: Om at have mod til at leve

Efter teologisk embedseksamen 1924 blev Knud Hansen sognepræst i Salling og fra 1936 -1944 i Assens; derefter blev han lærer på Jelling Seminarium 1944-53 og forstander på Askov Højskole 1953-68, konst. sst. 1970-71.

I perioden 1964-67 var han formand for Foreningen af Folkehøjskoler i Danmark. I 1979 blev han udnævnt til teologisk æresdoktor ved Københavns Universitet.


Knud Hansens skriftlige arbejder omfatter omkring tusind indlæg i form af foredrag, artikler og anmeldelser i den aktuelle danske debat om højskole, kirke og politik. Han er kendt for sine bøger om Dostojevskij, van Gogh, ]esus og Kierkegaard. Knud Hansen skrev og talte folkeligt, jævnt og med fynsk lune.

Med dette udvalg af Knud Hansens arbejder håber forlaget at imødekomme et udtrykt ønske om et genhør og gensyn med den vise og kloge Knud Hansen.

"Rampelyset huede ham ikke. Men uden for det var han måske den lærer, der - ikke mindst gennem det Askov han fremdyrkede - har betydet mest for den folkelige dannelse i Danmark efter verdenskrigene. 

Han begyndte på det fynske bondeland i provisorie- tiden, og han sluttede i det elektroniske EU-Danmark. - I ham hænger det tyvende århundrede sammen."

Ebbe Kløvedal Reich i bogens forord


 
Knud Hansen
Og glædelig er...
 
Knud Hansen
Opmærksomhed
       
 
Knud Hansen
Hvad er fremskridt
 
Knud Hansen
Bjergprædikenen
       
  Knud Hansen
Om at have mod til at leve
  Knud Hansen
Fra Bogens Bagside

      Forlaget MIMER - Faurskovvej 16 - 8370 Hadsten - Tlf. 8698 2541 - E-mail: forlagetmimer@hotmail.com