Gå til forsiden...

 
   Brændende Tornebusk

Retur

 


 

Der viste Herrens engel sig for ham i en flammende ild fra en tornebusk.
Moses så, at busken stod i lys lue, men at den ikke blev fortæret af ilden

2. Mosebog 3

Maja Lisa Engelhardt fortæller, hvordan hun husker en solnedgang over Røsnæs, hvor solens sidste stråler gennemglødede en enebærbusk.

Den brændende tornebusk blev siden et motiv hun ikke har sluppet.

Hun fortæller videre: "Mens man kan sige, at gravhøjen som motiv gengiver en hedensk tro, så bevæger jeg mig med tornebusken over i Det gamle Testamente og Moses, der ser den ildslue, der står op af tornebusken, uden at fortæres. Da han kommer den nær, opdager han, at det er Gud. Og Gud tiltaler ham og siger, at han ikke må komme nærmere, han må ikke se Gud.

Og det er utroligt spændende for mig som maler. Man kan jo ikke male Gud, det ville være en absurd tanke at give Gud et ansigt. Men jeg kan male tornebusken"
.

Busken er en del af naturens rytme. Billedet er et sommerbillede, der skildrer busken i lys lue med gule og røde ildflammer. Til venstre er der en orange tværbjælke af et kors, der forbinder den gammeltestamentlige fortælling med evangelierne. I baggrunden et gyldent tårn og en dueblå åbning foroven over busken, der antyder kirkens opstandelseshåb.

Bestil kort

  

Retur


      Forlaget MIMER - Faurskovvej 16 - 8370 Hadsten - Tlf. 8698 2541 - E-mail: forlagetmimer@hotmail.com